Tilknytning og relationer

Vi er alle dybt afhængige af, at vi trives i vores liv med de relationer vi har til andre mennesker og i den sammenhæng vi er i socialt, arbejdsmæssigt og familiemæssigt.
Fra vi er helt små er udviklingen af tryghed og tillid til vores nærmeste helt afgørende for den måde man i hele sit liv forholder sig til de sociale og nære relationer man har både privat og i et arbejdsliv.
Relationer til de nærmeste kan både være det mest stabile og lykkebringende vi har, men modsat også være noget vi skal kæmpe med og forsøge at finde fred med i store dele af vores liv.
I samtalerne vil det derfor ofte være et område vi vil fokusere på i forhold til de livsproblemer du oplever.
Forældreskab, parforhold og familierelationer er vigtige områder, der har stor betydning for den generelle trivsel i livet.

Graviditet

Oplever du at være ked af det og presset i din graviditet? Har du svært ved at overskue, hvordan du skal overkomme fødslen og den første tid med barnet?
Er du bange for ikke at slå til som mor?
Der er hjælp at hente. Du skal ikke være alene om at have det svært.
Det er meget vigtigt ikke at vente for længe med at få hjælp, da både du og dit ufødte barn har brug for at du har det godt.
Man kan have symptomer på depression og det kan være vigtigt at få hjælp inden det bliver for slemt.
Det kan også være vigtigt at få talt om den kommende fødsel, særligt hvis du har en psykisk sårbarhed, som det er vigtigt at jordemoder og fødselslæge kender til.
Man kan også som kommende eller nybagt far få symptomer på fødselsdepression og det er lige så vigtigt at få hjælp til det som far.
Det kan være vigtigt at få talt om, hvordan man sammen som kommende forældre forbereder den  første tid med barnet og den nye rolle som forældre bedst muligt. Det er for de fleste en meget stor omvæltning og kræver nye måder at organisere sig på og bruge sit netværk.

Forældreskab

Hvordan håndterer man de svære følelser, der kan opstå, hvis man ikke umiddelbart føler tilknytning eller kærlighed til sit barn fra starten af?

 Hvordan bliver man som kommende forældre klar til ansvaret og opgaverne og hvordan bruger man sin egen baggrund på en god måde?

Også når den måske ikke har været optimal eller er blevet påvirket af psykisk eller fysisk sygdom, eller man er vokset op i en svær familie med problemer.

Hvordan støtter man bedst de helt små børns trivsel og udvikling sammen med deres forældre og det at blive en familie – også når det ikke altid går som man håber eller der opstår uventede vanskeligheder?

Fertilitetsproblemer

Den særligt sårbare proces, hvor alle tanker og følelser kommer til at handle om ønsket om at blive mor og far. Og hvor sorgen over det kan komme til overskygge alle andre ting i livet.

Adoption

Når man vælger adoption som en løsning og skal være forældre for et barn med en anden og ofte meget sårbar start på livet.

Problemer og udfordringer i forbindelse med forældreskabet som adoptivforældre.

Adoptivbarnets egne helt særlige udfordringer og vilkår, når man bliver omplantet til en helt ny familie, skal forsøge at skabe ny, tryg tilknytning og indgå i en verden, hvor man kan føle sig anderledes.

Jeg har selv adopteret mine to børn, der nu er voksne og er flyttet hjemmefra.

Når parforholdet bliver påvirket

Hjælp til at bevare et parforhold og overvinde kriser, så man kan enten kan fortsætte som hinandens bedste støtter eller hvis det ikke kan være anderledes –  kan forlade hinanden på en god måde.