Hvordan går det med at være forældre?

Det kan være udfordrende at være forældre til små eller store børn

At blive forældre er ikke altid så let. Det kræver masser af energi. Og overskuddet kan let forsvinde, hvis du ikke får søvn nok eller oplever forstyrrende tanker og følelser.
At blive forældre er en af de helt store overgange i livet for både mor og far.
Gennem mit arbejde på blandt andet sygehus med helt små børn og deres forældre, har jeg mødt mange nybagte forældre. Mange af dem har haft de samme svære oplevelser, overvejelser og spørgsmål.
Det kan f.eks. være de svære følelser, der kan komme, hvis man ikke umiddelbart føler tilknytning eller kærlighed til sit barn fra starten af.
Fødslen kan være blevet anderledes og meget mere belastende end ventet.
I bliver måske i tvivl, om I kan klare opgaven og kan føle jer tynget af oplevelsen af ansvar for barnet og fremtiden.
Måske er du på barsel uden så meget kontakt til det liv, du plejer at være en del af – og savner det.

Presset parforhold

Som forældre har I måske ikke så meget fokus på eller energi til hinanden som før. Så parforholdet kan blive presset.
Er det muligt at blive en god forælder, selvom ens egen baggrund måske ikke har været optimal? Måske er du blevet påvirket af psykisk eller fysisk sygdom eller er vokset op i en familie med mange problemer.
Hvad gør man bedst for at støtte sine børns trivsel og udvikling og samtidig samarbejde konstruktivt om at blive en familie sammen som forældre? Også når det ikke altid går, som man håber. Der kan være kommet uventede vanskeligheder f.eks. en svær fødsel, meget gråd og uro hos barnet, efterfødselsreaktioner eller sygdom hos enten barn eller den voksne.

Forældre til større børn

Når børnene bliver større, kan der også være mange perioder, der er udfordrende. Der kan f.eks. være mange konflikter, også indbyrdes mellem søskende og man kan som forældre være uenige eller i tvivl om, hvordan man skal tackle det.
Der kan opstå ændringer og skift i familiens liv enten ved flytninger, skilsmisser eller andre kriser. Det kan påvirke trivsel og ændre balancen og den stabilitet, der var der tidligere.
I er velkomne til at kontakte mig, hvisI har lyst til at få vendt nogle af de problemstiller I oplever.  Hvad enten det er som forældre til de små eller store børn.

Herover har jeg nævnt nogle emner, vi måske kan tale om, og der er helt sikkert mange flere.
Jeg kan hjælpe, og vi tager udgangspunkt i det, der er svært i jeres situation. Det kan være i vores hyggelige lokaler i Aarhus C eller on-line, hvis du/I foretrækker det.
Skriv eller ring til mig.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke en tid.

Kontakt mig